Werving en Selectie

Heeft u binnen uw organisatie een vacature? Vindt u het lastig om uit een stapel CV’s zelf een geschikte kandidaat te selecteren? Of heeft u daar geen tijd voor? Van der Maten is werving en selectie specialist. Ik zorg voor de juiste man (of vrouw) op de juiste plaats.

“Wist u dat gemiddeld 30% van alle mensen in het eerste jaar bij hun werkgever vertrekken?”

...Met die wetenschap kunnen we stellen dat het selecteren van de juiste persoon een vak is. Waar andere werving- en selectiebureaus na het doorlichten van de werkervaring op het CV stoppen, begin ik pas....

Werving en Selectie procedure.
Ik ga op zoek naar de mens en zijn drijfveren achter het CV. Mijn doel is om u een kandidaat voor te leggen die qua capaciteiten en ambitie écht bij u past en niet binnen een jaar wegens een mismatch weer vertrekt. Hoe doe ik dat?

Stap 1: Op basis van functieprofiel en competentieprofiel (en eventueel een opsomming van de op te leveren resultaten) maak ik vanuit mijn uitgebreide netwerk en/of door het inzetten van de media een zorgvuldige voorselectie.

Stap 2: De kandidaten uit de voorselectie ondervraag ik tijdens een persoonlijk gesprek. Die gesprekken leiden tot een geschikte kandidaat, of een ‘short list’ van geschikte kandidaten.

Stap 3: Ik draag de geselecteerde kandidaat, of kandidaten, aan u voor.

Evaluatie na één maand.
Mijn betrokkenheid stopt niet wanneer u besluit de kandidaat in dienst te nemen. Een maand nadat uw nieuwe medewerker begonnen is, evalueren wij met elkaar of hij aan uw verwachtingen voldoet. Ook zal ik u vragen hoe de werving- en selectieprocedure u bevallen is.

Informatie aanvragen over werving & selectie

"

Willem is een man met een duidelijke visie en kan dit ook direct en overtuigend overbrengen. Resultaatgericht en succesvol."

Peter van Geest